Home

Hack Glow voor jonge techneuten

Voor het vierde jaar hacken zo’n twintig talentvolle jonge programmeurs het Eindhovense lichtfestival Glow. In het eerste weekeinde van het festival, 10 en 11 november, sluiten zij zich samen met een ploeg enthousiaste vrijwilligers 2×7 uur op in het HQ van de Tech Playgrounds in Eindhoven om zelf lichtkunst te bedenken en programmeren.

Het succes van de eerste drie edities van deze unieke hackaton voor jongeren smaakt naar meer. Dit jaar zal de lichtkunst tijdens Glow daarom maar liefst vijf dagen te zien zijn. De nadruk ligt op interactiviteit. Waar vorig jaar freerunners door een interactief lichtgevend parcours bewogen, zijn het nu (jonge) bezoekers aan Glow die uitgedaagd zullen worden door de jongeren.

De techies worden begeleid door ervaren programmeurs, techneuten en creatieven en kunnen zo het beste uit zichzelf en anderen te halen. Een aantal deelnemers aan Hack Glow vormt inmiddels een vast team, zij doen al drie jaar mee en ontmoeten elkaar geregeld tijdens andere tech-events in de regio. Die behoefte was de aanleiding voor de eerste editie Hack Glow in 2015 en is uitgegroeid naar de Tech Playgrounds-beweging. Tijdens Hack Glow staat samen leren en ontdekken centraal, zowel voor de jeugd als de begeleiders.